Mini pancakes z gruszką i czekoladą
Pancakes czyli małe naleśniczki to moja ulubiona opcja na śniadanie, które smakuje jak deser. Do tego pancakes ładnie przystrojone wyglądają jak małe dzieło sztuki. Jedząc je naprawdę mam wrażenie, że to grzeszny deser, a nie pełnowartościowe i zdrowe śniadanie. Dziś podzielę się z Wami kolejną wariacją przepisu na pankejki.
Jak zrobić mini pancakes?
Składniki:
👉1 jajko
👉40g mąki orkiszowej pełnoziarnistej
👉1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
👉1/2 skyra waniliowego - 70g
👉1 łyżka ksylitolu lub innego słodzika
Na górę:
👉2 kostki gorzkiej czekolady
👉60g gruszki
👉sos zero czekoladowy
Wszystkie składniki na ciasto wymieszać trzepaczką na masę, która ma przypominać naleśnikową, czyli o konsystencji gęstej śmietany. Placuszki smażymy na dobrze rozgrzanej suchej patelni teflonowej i przewracamy na drugą stronę gdy pojawią się bąbelki.
Placuszki dekorujemy posiekaną czekoladą, kawałkami gruszki i opcjonalnie polewamy sosem zero.
Jeśli nadal Wam mało placuszkowych smaków zapraszam do wpisu na RACUCHY Z JABŁKAMI
Zapraszamy też na naszego INSTAGRAMA gdzie dzielimy się mnóstwem przepisów i poradami treningowymi.
Świetna fit przekąska :D
OdpowiedzUsuń