Dziś coś dla wielbicieli bananowo - orzechowych smaków. Omlet z bananem i masłem orzechowym to niby klasyk, ale wierzcie mi, że zgrillowanie banana z cynamonem naprawdę robi tu robotę i ze zwykłego śniadania robi się naprwadę uczta. Sami spróbujcie:
Składniki:
2 jajka - 120g
30g mąki gryczanej
15g jogurtu naturalnego
5g oliwy
100 g banana
15g masła orzechowego
cynamon
Jajka rozbełtać z mąką i jogurtem. Masę smażyć na rozgrzanej oliwie ok. 3 minuty z jednej i minutę z drugiej strony pod przykryciem.
W międzyczasie na suchej patelni ułożyć przekrojonego wzdłuż banana posypanego cynamonem i smażyć z dwóch stron aż zyska złoto-brązowy kolor.
Omlet wysmarować masłem orzechowym i ułożyć na nim grillowanego banana.
506 kcal
B 23
W 43
T 25
Czasem małe modyfikacje robią naprawdę wielką robotę w smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz