Proste Ciasto Śliwkowe Low Carb
Dziś w menu coś na słodko. Proste ciasto śliwkowe low carb czyli niskowęglowodanowe. U mnie w diecie ciasta pełnią nie tylko rolę deseru. Często zjadam je na śniadanie, albo na drugie śniadanie czy też na podwieczorek. Takie fit ciasto jest bogate w składniki odżywcze i syci na długo i można traktować je jako normalny posiłek. Nie jest to biała mąka i cukier jak w większości ciast.
Proste Ciasto Śliwkowe low carb składniki:
Śliwki 500g
Mąka kukurydziana 300g
Proszek do pieczenia 2 łyżeczki
Odżywka białkowa waniliowa 100g
Woda 300ml
Masło orzechowe 100g
Olej kokosowy 40g
Jajka 4 szt.
przyprawa do piernika lub cynamon
Jak zrobić proste ciasto śliwkowe low carb?
W misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, odżywkę i przyprawę do piernika.
Do misy blendera wrzucamy jajka, olej, masło orzechowe, wodę i miksujemy.
Łączymy suche i mokre składniki na jednolita masę. Wylewamy masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia. W masę wtykamy śliwki.
Pieczemy w 180 st przez 60 min.
Cieszymy się pysznym ciastem śliwkowym :)
Do ciasta pasują tez inne owoce np. brzoskwinie, wiśnie czy truskawki.
Jeśli lubicie ciasta zapraszam na FIT CIASTO BRZOSKWINIOWE
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz