WEGE MAKARON Z CIECIERZYCĄ, PIECZARKAMI I SZPINAKIEM
Kolejny obiad wege wpada na bloga. Jeśli zależy Wam na ograniczeniu mięsa tak jak mnie to polecam Wam taki obiadek. Staram się mocno ograniczyć mięso i całkiem dobrze mi idzie. Największy problem stanowi dla mnie odstawienie wędliny. Czasem mam ochotę na kanapkę z szynką drobiową i ciężko mi ją czymś zastąpić. Jeśli chodzi o obiady to zauważyłam, że mogę prawie wcale nie jeść mięsa. Zrezygnowałam prawie całkiem z wołowiny i wieprzowiny, czasem wpadnie indyk. Natomiast produkty mające imitować smak mięsa zupełnie mi nie podchodzą (typu roślinny burger czy roślinna kiełbaska). A jak jest u Was? Ograniczacie mięso? Jeśli tak to śmiało korzystajcie z przepisu :)
Wege makaron z ciecierzycą, pieczarkami i szpinakiem składniki:
Makaron 100g
Pieczarki 100g
Szpinak mrożony (lub świeży)
Oliwa z oliwek 10g
Czosnek 1 ząbek
Ciecierzyca gotowana 60g
Jogurt grecki 30g
Jak zrobić wege makaron z ciecierzycą, pieczarkami i szpinakiem
Na oliwie podsmażamy przeciśnięty czosnek i dodajemy mrożony szpinak (3 małe bloczki). Smażymy chwilkę razem, dodajemy pokrojone pieczarki. Przyprawiamy całość solą, pieprzem i curry i na koniec dodajemy ciecierzycę. Do całości dodajemy ugotowany makaron i zabielamy jogurtem greckim (można pominąć).
Inne przepisy wege znajdziecie tutaj: MIELONE Z SOCZEWICY
MAKARON Z CAMEMBERTEM I BROKUŁEM
Inne opcje obiadowe niekoniecznie wege znajdziecie tu : 6 OBIADÓW Z FABRYKI SIŁY
KLIKNIJ W OBRAZEK po przepis:
Jeśli chcecie mieć dietę ułożoną przez profesjonalnych dietetyków, także w opcji wege to polecam Fabrykę Siły. Opcje diet możecie zobaczyć TUTAJ.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz