Etykiety

sobota, 11 stycznia 2020

Omlet z pieczarkami i oliwkami

Omlet z pieczarkami i oliwkami 

Dawno nie było na blogu żadnego fajnego przepisu, tym bardziej na wytrawnie. Nie wiem czy też tak macie jak ja, że czasem przejadają Wam się śniadania na słodko. W takich sytuacjach lubię sobie zamienić coś w diecie i wprowadzić inny przepis. Znudziły mi się już trochę omlety i owsianki na słodko dlatego dzisiaj czas na coś wytrawnego. Dlatego przed Wami ten nowy przepis. Jak wiecie korzystam z diety Fabryki Siły  dlatego ten przepis również jest inspirowany ich planem. 

Omlet z pieczarkami i oliwkami - przepis 


Makroskładniki : Kalorie - 571 kcal, Białko - 31 g , Tłuszcz - 33 g, Węglowodany - 36 g

Składniki :
Jajka - 190 g (2 szt)
Oliwa z oliwek - 9 g 
Płatki owsiane - 35 g 
Pieczarki - 110 g 
Por - 110 g 
Oliwki zielone - 25 g

Przygotowanie : 
Jajka roztrzepujemy widelcem, a następnie dodajemy do nich płatki owsiane. W tym samym czasie na patelni możemy powoli rozgrzewać oliwę z oliwek. Ubitą masę należy wylać na rozgrzaną oliwę. Następnie dodajemy pokrojone na plastry oliwki i pieczarki. Ja lubię dodać sobie jeszcze pieprzu i curry , a całość polać przecierem pomidorowym. Smażymy pod przykryciem jakieś 5 min z jednej i 3 min z drugiej strony.

Jak widać taki omlet to szybkie i smaczne śniadanie, które może być odskocznią od słodkich owsianek czy omletów na słodko. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz