środa, 8 maja 2019

Flądra w sosie czosnkowym z warzywami na patelnię.

Dawno nie było żadnego przepisu więc wracam do Was z całkiem nowym na rybkę :) 

Flądra w sosie czosnkowym z warzywami.



Składniki : 

125 g ryby - u mnie flądra 
150 g ziemniaków 
10 g płatków owsianych
5 g masła
1 mały ząbek czosnku
300 g warzyw na patelnię 

Przygotowanie :

Masło wymieszaj z posiekanym czosnkiem i szczyptą soli. Następnie filet przypraw pieprzem i posmaruj masłem czosnkowym. Rybę posyp płatkami, zawiń w folię aluminiową i zapiekaj w piekaniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok 20 min. Ziemniaki oraz warzywa ugotuj.

Smacznego !


1 komentarz:

  1. Fajny przepis. Zawsze brakuje mi przepisów na rybę, a wiadomo smażenie to ostateczność :)

    OdpowiedzUsuń